Ondernemend Delfshaven

25 augustus 2015

 

Het is misschien verwarrend, we noemen onszelf Firma Delfshaven en we zijn nu officieel een coöperatie. Firma vinden we gewoon een passende naam met een knipoog. Overigens is de naam Coöperatie Delfshaven al bezet en wel door een stichting, om het nog wat verwarrender te maken.

gloeilamp-3

 

Dus Firma Delfshaven is een coöperatie en met reden. Dit is de enige organisatievorm die ons in staat stelt om de verantwoording evenredig te delen en te kunnen opereren als een bedrijf. Dit biedt enorme kansen voor ons als ondernemersgroep van kleine ondernemers. Waarom? We zijn ieder voor zich bewust zelfstandig ondernemer, wat vaak inhoudt dat je graag zelf je koers bepaalt. Tegelijkertijd willen we grotere projecten aan kunnen pakken, meerdere disciplines aanbieden, fijne collega’s hebben en feedback krijgen. Die tegenstelling van zelfstandig zijn en toch als een multidisciplinair bedrijf kunnen opereren, levert een heel interessante werksfeer op.

 

Het is een sfeer waarin gedoe onvermijdelijk is, waardoor het ook niet erg is als het er is. Het is onderdeel van onze samenwerking en – naar blijkt – een heel waardevol onderdeel. Juist omdat gedoe geaccepteerd is, is er een open en veilige sfeer, waarin leuke en onverwachte samenwerkingsverbanden ontstaan. De mogelijkheden en kracht van elke individuele ondernemer komt tot zijn/haar recht.

Wij denken en ervaren nu dat we hiermee een nieuwe manier van klein ondernemen mogelijk maken in Delfshaven, door alle disciplines heen. Dat valt niet alleen ons op, maar ook de Gebiedscommissie en opleidingsinstituten in de regio, waarmee we partnerschappen opzetten die voor alle partijen winst opleveren. Het begin, de (juridische) fundering, is er en we kijken met belangstelling uit naar alle verdere mogelijkheden die gaan ontstaan vanuit de Firma.

Heb je belangstelling voor onze coöperatie, dan nodig ik je uit om 24 september aanwezig te zijn bij het Broodje COID, waar wij nu de organisatie van verzorgen. Het thema is: De smaak van ondernemen in Delfshaven. Daar hoor je ook meer over Firma Delfshaven en is er uitgebreid gelegenheid om één van ons en vele andere ondernemers uit Delfshaven te spreken.

Neem ook even de gelegenheid om kennis te nemen van het hele team van de Firma.

 

Voor een ondernemend Delfshaven,

Frank Schurink
Voorzitter van De Firma Delfshaven
Eigenaar van GedoeManagement.nl